Hoppa till sidans innehåll

En katalysator för olika möjligheter

Han har arbetat med företagsutveckling och upphandlingar och varit VD i sju år. Vi pratar med Kvadrataren och entreprenören Dan Welander, som berättar om hur lätt det är att starta på nytt i en ny stad om man har tillgång till ett nätverk med kompisar och kollegor.

Hej Dan, hur länge har du varit Kvadratare och hur var det att starta upp eget bolag?

- Jag började i juni 2018. Kvadrat underlättade beslutet att starta eget eftersom det fanns en grund att stå på. Det fanns en säkerhet i erbjudandet om struktur, kundbas och kollegor. Som nyinflyttad till Örebro saknade jag nätverk inte bara för att hitta uppdrag, utan även för vardagliga sociala kontakter. Denna dimension gjorde att valet blev lätt och rätt. 

Fanns det några alternativ, hur tänkte du?

- Alternativet var att söka anställning, men i och med att jag flyttade till Örebro, så hade jag inga kontakter.
 
Vad har du för profil/inriktning som konsult?

- Projektledare. Eftersom jag har så pass bred erfarenhet var projektledare den inriktning som var lättast att använda. Innan Kvadrat var jag VD i sju år och dessförinnan jobbade jag med företagsutveckling och upphandlingar.

Vad har du för kompetens/utbildningar? 

- Maskiningenjör, certifierad inköpare, företagsekonom, business management, förändringsledare, projektledare och digital marknadsföring.
 
Vad gör du för uppdrag just nu?

- Jag har uppdrag som uppdragsledare (projektledare) för att flytta ärendehantering från ett system till ett annat, det var det uppdrag som jag började med. Det är ett ganska litet uppdrag som påverkar ca 350 medarbetare på en myndighet.

Under resans gång tilldelades jag ett annat uppdrag som handlar om digitalisering av ansökningshandlingar. Där har vi utvecklat en plattform för att skapa digitala tjänster för ansökningar. För mig som uppdragsledare var detta uppdrag mer inriktat på utveckling, test och kravställning av system snarare än verksamhetsförändring.

Mitt tredje uppdrag är som kravställare för ett nytt utskriftsnav som ska upphandlas. Där ska alla myndighetens utskrifter passera. I det projektet arbetar jag även med informationssäkerhet.

Det senaste uppdraget är som uppdragsledare (projektledare) för att göra en upphandling för utskrifter som i dag görs hos tredje part. En naturlig förlängning av mitt tredje uppdrag.

I Kvadrat får du omedelbar tillgång till ett fantastiskt nätverk av medkonsulter, arbetskollegor och vänner.

Vad är det bästa med Kvadrat?

- Möjligheten att prioritera familjen och balansera arbetet därefter, utvecklingsmöjligheter och nätverkandet. För mig är Kvadrat mycket mer än bara en förmedlingstjänst av mina tjänster till befintliga kunder. När man flyttar till en annan stad tappar man hela det nätverk som man har byggt upp under årens lopp. Det blir svårare att träffa och skapa nya kontakter. I Kvadrat får du omedelbar tillgång till ett fantastiskt nätverk av medkonsulter, arbetskollegor och vänner.

Kvadratare är hjälpsamma, närvarande och väldigt trevliga. Det känns att man kan lita på Kvadratare, det gör att det blir lätt att bygga något hållbart från början. En annan sidoeffekt är att när man väl får tid att diskutera ideér så känns det som om Kvadrat verkligen är en katalysator för olika möjligheter. 


 Vad gör du när du är ledig?

- Funderar på nya affärsmöjligheter när jag tränar eller påtar i trädgården. Just nu lanserar jag Rentail.se, utvecklar nytt koncept för bevattning av orkidéer och arbetar med en förmedlingstjänst av produktion från Kina och Rumänien.

Rentail är en digital tjänst som enklast beskrivs som AirBnB, fast för släpvagnar. Plattformen låter privatpersoner som äger en släpvagn hyra ut den till andra privatpersoner på ett smidigt och tryggt sätt. Det unika med lösningen är att det finns en transaktionsbaserad försäkring som täcker det hål som finns idag (alla försäkringar har undantag för privat uthyrning). Hela tjänsten är "mobil först" och tanken är att den hanteras helt digitalt via mobilen eller i andra hand datorn/plattan.

Tack Dan! Är du nyfiken på att läsa mer om hur det är att vara ansluten till Kvadrat, kolla här!

 

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning