Hoppa till sidans innehåll

Ett av mina största hinder för att bli egen var tanken på att inte ha kollegor

Vi träffar Camilla Andersson som berättar om varför det passade så bra för henne att ansluta sig till Kvadrat och hur hon ser på framtiden inom projektledning.

Hej Camilla, hur länge har du varit Kvadratare?

- Sedan december 2017

Hur var det att starta bolag och börja på Kvadrat?

- Genom en tidigare kollega hörde jag talas om Kvadrat och efter ett möte med Helen, VD på Kvadrat Malmö, så föll allt på plats. Jag hade redan ett aktiebolag, så processen att bli Kvadratare var snabb.  

Fanns det några alternativ, hur tänkte du?

- Jag hade länge funderat på hur jag skulle kunna nå mina mål att skapa mer utrymme för familjen och mitt företag inom hudvård och ändå ha spännande uppdrag inom IT. Att gå till ett traditionellt konsultbolag och bli jagad på debiteringsgrad kändes inte som ett alternativ. Ett av mina största hinder för att bli egen var tanken på att inte ha kollegor. Kvadrat ger mig det bästa av två världar.

Vad har du för profil/inriktning när du konsultar?

- Jag har jobbat som ledare inom IT i olika roller i över 15 år. Jag är otroligt leveransinriktad, vilket gör att jag naturligt passar som projektledare och programledare. Jag har erfarenhet från olika dimensioner av IT-leveransen, som projektledare, beställare, mottagare, kund och leverantör, både inom mjukvara och drift. Det gör att jag har lätt för att se vikten av att optimera hela flödet och inte enskilda steg i processen. Jag passar även bra i rollen som Interimschef, speciellt i organisationer som står inför förändring.

Vad har du för kompetens/utbildningar?

- Jag är certifierad projektledare (PMP), ITIL-certifierad och nyligen även certifierad som SAFe Anglist. Har flera ledarskapsutbildningar från några av mina tidigare arbetsgivare IKEA, Volvo AB och Volvo Cars.

Vad är på gång, hur ser framtiden ut inom din kompetens/inriktning?

- Det är otroligt spännande att följa den transformation som verkligen händer här och nu på flera företag – att gå mot scaled agile. Att gå från en arbetsmodell med stora tunga program och projekt till en helt ny agil arbetsmodell som kräver ett nytt tänk på alla nivåer i ett företag. Att jobba tätare tillsammans, verksamhet och IT och verkligen fokusera på optimerat flöde även i IT-leveransen.

Jag har numera inte bara mitt eget nätverk, utan även alla andra Kvadratares

De kompetenser som vi projektledare besitter kommer att behövas i denna transformation och i framtiden, men inte som vi är vana vid i de traditionella projektmetoderna. Spännande men också lite skrämmande för vissa. Bring it on! 😉  

Vad gör du för uppdrag just nu?

- Jag är projektledare på PLM Group i Malmö. Projektet syftar till att förbättra företagets interna IT-stöd.

Vad är det bästa med Kvadrat?

- "Egen, men inte ensam" beskriver verkligen varför Kvadrat passar mig perfekt – ett fantastiskt nätverk med otroligt kunniga kollegor och entreprenörer där jag ser en otrolig potential för framtida samarbeten.

Jag har som Kvadratare också en frihet som jag aldrig haft som anställd. Jag bestämmer själv hur mycket jag vill jobba och vilken typ av uppdrag jag vill ha.

Hur är dina kollegor på Kvadrat?

- Kompetenta entreprenörer som ger mig energi! Vi är alla drivna egenföretagare som vill dela med oss av våra erfarenheter och våra nätverk.

Hur är livet på Kvadrat?

- Vi har ett fantastiskt team bakom oss på Kvadrat i Malmö med Helen och Göte som verkligen jobbar för att vi ska ha de bästa förutsättningarna. Vi hittar hela tiden nya möjligheter och plattformar för spännande samarbeten i olika konstellationer oss Kvadratare emellan.

Vi har gemensamma aktiviteter där jag får möjlighet att bidra och att lära mig av andra inspirerande kollegor. Jag har numera inte bara mitt eget nätverk, utan även alla andra Kvadratares. En fantastisk modell!

Vad gör du när du är ledig, har du privata projekt/hobbies?

- Jag reser gärna och älskar musik och sport. Musik och sport blir det mest som åskådare nu, men har ett förflutet både som körsångerska och fotbollsmålvakt.

Jag driver sedan ett par år även ett företag där jag arbetar med hudvård. En motvikt till den mansdominerade IT-världen som jag arbetat i sedan början på 90-talet.

Tack Camilla! Är du också nyfiken på Kvadrat? Läs mer här!

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning