Hoppa till sidans innehåll

"Kvadrat har en inkluderande stämning"

Ewa Rockmyr är Kvadratare sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon började sitt egenföretagande ett år tidigare som så kallad Friend (underkonsult) till Kvadrat. Ju mer hon lärde känna Kvadrat, desto mer självklart blev det att ta steget fullt ut och bli Kvadratare.

Hej Ewa! Du är Kvadratare sedan arton månader. Vad jobbar du med?

− Jag är projektledare och verksamhetskonsult. Jag har IT-bakgrund och lång erfarenhet av digitala projekt i verksamheter. Jag har just avslutat ett uppdrag för Chalmers här i Göteborg. Vi har utvecklat och infört ett nytt intranät. Jag började med att leda en förstudie för att analysera behoven. Därefter har jag hållit ihop alla ingredienser i projektet, från innehållsproduktion och webbredigering till all teknisk utveckling.

Genom Kvadrat kunde jag få det jag saknade som egenföretagare - kollegor och ett sammanhang.

Uppdragsgivarna väljer en konsult som projektledare då de inte har den kompetensen själva. Men också för att en konsult kan fokusera helt på uppdraget. Det passar mig då jag har ett stort engagemang och leveransfokus. Min styrka är att hålla ihop stora projekt och att koka ned komplexa frågeställningar och teknisk information till begriplig svenska. Jag är målfokuserad, strukturerad och lösningsorienterad vilket ger projektteamet stöd i sitt arbete.

Varför väljer företag just Kvadratare när de köper in konsulter?

− Vi är drivna egenföretagare med egna bolag. Kvadratare har valt att lämna en trygg anställning för att satsa på det vi är bäst på. Vi är mycket måna om kvalitén i leveransen och att skapa ett värde för kunden. Kvadrats varumärke står för kvalitet och engagemang. Vi konsulter söker uppdrag som vi verkligen är intresserade av. Kvadratare tar stort ansvar.

Vad har du för bakgrund?

− Jag har trettio års erfarenhet från stora globala organisationer bland annat från läkemedels- och medicinteknikbranschen. Jag är utbildad systemvetare och har arbetat mycket med digital marknadskommunikation. Inledningsvis arbetade jag med relativt tekniska frågeställningar.

Kvadrat har duktiga säljare som stöttar i kunddialogen och säljprocessen.

Runt millennieskiftet växlade jag spår för att i nära samarbete med IT driva projekt i verksamheten. När man är anställd får man göra en mängd olika arbetsuppgifter, projekten och arbetsuppgifterna går i vartannat. Inget blir riktigt avslutat. Jag är leveransorienterad och vill fokusera, gå från ett uppdrag till nästa. Därför valde jag att till slut bli min egen.

Hur kommer det sig att du sökt dig till Kvadrat?

− Jag fick kontakt med Kvadrat i och med att jag blev egenföretagare för två och ett halvt år sedan. Genom Kvadrat kunde jag få det jag saknade som egenföretagare, kollegor och ett sammanhang. Nu får jag både kompetensutbyte och sociala relationer. Vi Kvadratare kompetensutvecklar oss tillsammans genom det vi kallar Kvadratuniversitetet.

Vad är styrkorna med att vara Kvadratare när man är sin egen?

− Den största skillnaden är att man inte är ensam. Egen men inte ensam som vår slogan lyder. Kvadrat erbjuder ett nätverk av kollegor, för socialt utbyte och för att kunna bolla arbetsmässiga frågor. Kvadrat har duktiga säljare som stöttar i kunddialogen och säljprocessen. Som Kvadratare kan man få kompetensutveckling både via ett finansiellt stöd och genom föreläsningar och nätverk kollegor emellan.

Ewa Rockmyr.

Ewa Rockmyr.

Nu under Coronakrisen har många sociala aktiviteter förflyttats till nätet. Det har gjort att vår digitala kommunikation utvecklats. Det har faktiskt gjort att många av oss till och med har tätare kontakt än innan. De digitala nätverken växer.

Går det att beskriva hur en Kvadratare är?

− Kvadratare är per definition lite öppnare av sig. Oftast är man utåtriktad, engagerad och redo att ta initiativ. Vi har inget formaliserat om att hjälpas åt Kvadratare emellan, men vi gör det hela tiden. Kvadratare är positiva och lätta att lära känna. Det är en inkluderande stämning. De sociala aktiviteter vi gör saker tillsammans spelar stor roll.

 Vad tycker du om att göra på fritiden?

− Jag är ryttare och engagerad inom ridsporten. Jag bor nära en ridklubb där jag har min häst. Det blir att jag lägger ned mycket tid och engagemang där, jag sitter också i styrelsen för klubben. Just nu håller jag på och rider in mitt treåriga sto. Det är tidskrävande och väldigt spännande. Att kombinera min roll som projektledare med mitt engagemang i ridsporten ger en bra balans mellan kontorsarbete och praktiskt arbete.

Tack Ewa!

Är du nyfiken på att bli Kvadratare? Läs mer här.

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning