Hoppa till sidans innehåll

Kvadrat Inkubik hjälper dig förverkliga din idé

Har du en idé? Just nu har du chansen att få hjälp att förverkliga den! Kvadrat Inkubik har i ett samarbete tillsammans med Vinnova (Verket för Innovationssystem) fått stöd för att hjälpa enskilda uppfinnare och innovatörer att testa sina idéer i tidiga skeden. När tröskeln sänks vågar fler pröva sin idé och ta reda på om den är bärkraftig. Syftet är att hjälpa fler att leva sin yrkesmässiga dröm.

Inkubik

Kvadrat Inkubik har i ett samarbete tillsammans med Vinnova (Verket för Innovationssystem) fått stöd för att hjälpa enskilda uppfinnare och innovatörer att testa sina idéer i tidiga skeden. När tröskeln sänks vågar fler pröva sin idé och ta reda på om den är bärkraftig. Syftet är att hjälpa fler att leva sin yrkesmässiga dröm. 
 
Kvadrat har under 30 år stöttat tusentals människor att starta eget företag och utvecklas som individer och entreprenörer. De har fått chans att förverkliga sina affärsidéer och skapa nya innovativa bolag, tack vare Kvadrats modell och den fria arbetsformen som egenföretagande konsult.  
 
För ett år sedan startades Inkubik -  Kvadrats innovationsplattform och Inkubator. Inkubik främjar entreprenörskap, uppmuntrar innovationskraft och stöttar på ett strukturerat sätt möjligheten att förverkliga idéer. En affärsutvecklingsprocess med ett antal tjänster ger innovatörer ett effektivt stöd i arbetet med att validera och vidareutveckla sina idéer till framgångsrika tillväxtföretag. 

Inom Inkubik finns även ett entreprenörsnätverk för samverkan och idéutveckling. Nätverket erbjuder både "crowd sourcing" i form av kompetens inom t ex produktutveckling, design, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och kapital via "crowd funding".  
 
Samarbetet med Vinnova gör det nu möjligt för Inkubik att erbjuda upp till 50 000kr i finansiering och skräddarsydda stödtjänster för att testa och validera nya idéer. Detta är en perfekt möjlighet för dig som jobbar inom IT, tech eller verksamhetsutveckling och vill ha möjlighet att förverkliga dina affärsidéer kombinerat med frihet och gemenskap som egenföretagande konsult.  
 
- Vi vill verka som en positiv kraft i näringsliv och samhälle och sprida vår modell så att fler får möjlighet att utveckla sig själva och sina företagsidéer, säger Isac Hellwig som är ansvarig för Kvadrat Inkubik. 
 
Är du nyfiken på att veta mer? 
Maila till inkubik@kvadrat.se. Alternativt, besök Inkubik - Där kan du pitcha din idé för att få snabb och värdefull feedback samt ett förslag på hur du går vidare med din idé.   
Se även Vinnovas pressmeddelande.
 
Bild: Isac Hellwig och Mathias Bransmo från Kvadrat. 

Om Kvadrat
Kvadrat är ett livsstilsföretag som samlar branschens skickligaste konsulter, entreprenörer och egenföretagare i ett gemensamt ägt konsultföretag med visionen - världens lyckligaste yrkesmänniskor. Vår idé är enkel - frihet och entreprenörskap föder lycka och lyckliga människor gör ett bättre jobb. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Örebro, Borlänge och Sundsvall. Inkubik är Kvadrats innovationsplattform och inkubator. Följ oss gärna på Linkedin.

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning