Hoppa till sidans innehåll

Kvadrat öppnar sitt 10:e kontor: Satsar på IT-staden Växjö

Växjö

Hurra! Nu är det äntligen dags att öppna upp det tionde Kvadratkontoret och den 11 december vankas det Öppet hus på det nya Kvadratkontoret. Att det denna gång blir i Växjö är ingen slump – Växjö är staden som ständigt växer sig starkare inom IT-branschen och som fullkomligt blomstrar rent näringslivsmässigt. Vi har pratat med Kvadratkonsulten Elisabet Sofianidou, som har sina rötter i Växjö, och konstorsansvarige Mathias Bransmo om hur det känns inför uppstart och om vilka förväntningar som ligger i luften. 

Hej Mathias! Varför väljer man att öppna upp kontor i Växjö?
– Växjö är en växande stad inom IT-området som har ett spännande, entreprenöriellt och dynamiskt näringsliv. En sådan miljö är en bra mylla och grogrund för konsulter som är intresserade av att förverkliga sin dröm om att någon gång starta eget och bli mer självständiga i sitt yrkesliv. Det erbjudandet vill Kvadrat nu etablera i Växjö.

Hej Elisabeth! Snart är det dags för Kvadrat att öppna upp ett nytt kontor – denna gång i Växjö – och du är på plats. Hur känns det?
– Ja, nu är det dags för Kvadrat att öppna kontor nummer tio i Sverige och denna gång är det i min hemstad Växjö. Det känns fantastiskt spännande! Kvadrat har vuxit i rasande fart och det är helt naturligt att man nu växer vidare även här i Kronoberg. Kvadratkonceptet är unikt på det sättet att alla konsulter är egenföretagare vilket betyder att man har mycket frihet att bestämma själv, samtidigt som man inte är ensam. Istället har man ett stort nätverk som man träffar regelbundet; både i arbetet och på roliga aktiviteter. Vidare är Växjö en av de mest expansiva städerna i Sverige vad gäller IT-relaterade arbeten och jag hoppas att Kvadrat Växjös blivande konsulter ska få möjlighet att få utmanande uppdrag hos kunder i Kronoberg. Kvadrats styrka, nu i uppstarten, är att vi har tillgång till ett nätverk av 500 konsulter i Sverige inom management och IT och med dagens teknik så kan man ju leverera värde oavsett var man är. Detta betyder att det för kunder i Växjö nu skapas ytterligare möjligheter att få tillgång till toppkonsulter.

Vidare är Växjö en av de mest expansiva städerna i Sverige vad gäller IT-relaterade arbeten och jag hoppas att Kvadrat Växjös blivande konsulter ska få möjlighet att få utmanande uppdrag hos kunder i Kronoberg.

Du, Elisabet, jobbar som verksamhetsutvecklare samt förändrings- och senior projektledare. Hur ser marknaden ut för dig i Växjö?
– Som projekt- och förändringsledare så har jag hittills haft uppdrag främst i Jönköpingsregionen eftersom jag hör till kontoret i Jönköping. I den regionen har jag haft många möjligheter till utmanande roller och jag hoppas naturligtvis att det ska finnas motsvarande möjligheter här på hemmaplan. Eftersom Kvadrat haft extremt stark tillväxt på andra orter så har man inte fokuserat på att marknadsföra sig i Växjö och jag hoppas att vi genom att etablera kontoret nu kan skapa långsiktiga relationer med lokala organisationer som har behov av Managementkonsulter med olika inriktningar. Specifikt för mig som projekt- och förändringsledare så tror jag att många företag behöver genomföra olika typer av verksamhetsutvecklande åtgärder för att bibehålla konkurrenskraft i dagens snabba teknikutveckling. Denna typ av initiativ genomförs ofta i projektform och jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet av framgångsrikt ledarskap också hos kunder här i min fina hemstad Växjö!

Vår förväntan är att vi ska attrahera självständiga och seniora konsulter som vill vara en del av ett större varumärke och sammanhang – även om man är egen.

Vad har du, Mathias, för förväntningar kring att man öppnar upp kontoret i Växjö?
– Vår förväntan är att vi ska attrahera självständiga och seniora konsulter som vill vara en del av ett större varumärke och sammanhang – även om man är egen. Kvadrats erfarenhet från 30 år i gig-ekonomin, ett hundratal kunder och nästan 500 konsulter säger oss att vårt erbjudande kommer ge avtryck och intresse både hos konsulter och potentiella kunder. Vi har redan idag affärer, ramavtal och en handfull konsulter i Växjö där vår förhoppning är att Kvadratandan kommer smitta av sig till fler kompisar allt eftersom vi bygger vidare på kontoret.

Vad spännande, Elisabet och Mathias! Varmt välkommen på Öppet hus i Växjö den 11 december 2018. Här kan du anmäla dig! 

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning