Hoppa till sidans innehåll

Ny i Kvadrat − Martin Sjöblom

Vilka blir egenföretagare i Kvadrat, under devisen egen - men inte ensam? Martin har nyligen anslutit sig till Kvadrat och berättar hur han tänkte.

Ny i Kvadrat - Martin Sjöblom.

Hej Martin, beskriv ditt drömuppdrag!

− Jag gillar att komma in i organisationer för att: Observera, analysera och rekommendera. Gärna saker som har med utveckling att göra. Det innebär mycket prata och utreda gärna med introverta utvecklare som jag av någon helt outgrundlig (not!) anledning har lätt att kommunicera med. Gillar uppdrag med bra puls och engagerade och drivande kunder...gärna med klart tekniska inslag.

Berätta något du är bra på som inte fångas i din konsultprofil!

− Jag sjunger i manskör med ojämna mellanrum. Har precis återupptagit en tradition av att gå med i ordenssällskap som min pappa hoppade över men min farfar var oerhört aktiv i.

Vad var det som fick dig att välja Kvadrat, berätta om bakgrunden!

 När jag för 13 år sedan startade eget så slutade jag på ett företag där jag hade trivts mycket bra och hade en väldigt bra chef (hej Torbjörn Andreasson!) som lät oss utvecklas och prova på intressanta uppgifter.  

Jag gav mig själv en mental notis om att jag skulle utvärdera det här med att starta eget (visserligen andra gången) så att jag fortfarande utvecklades och inte bara bytte för att tjäna mer pengar...men naturligtvis även att jag lyckades sälja in mig tillräckligt. 

Kan nog aldrig säga att den här utvärderingen blev av men för några år sedan började jag få en lite gnagande känsla av att det var något som saknades. Hans Kalldal tipsade mig om ett företag (Kvadrat) han precis hade börjat på...då han fortfarande var egen men inte ensam! 

Det lät väldigt trevligt och en av grundarna sålde in mig på idén om Kvadrat på ett event, en av de första saker han hade frågat om Göteborgskontorets nya lokal var om “var baren skulle stå?”. Ett företag som insåg hur viktigt det var att jobba på sammanhållningen, att det inte var något som man adderar lite efteråt.  

Nästa pusselbit var när jag råkade hjälpa John Haagen med uppdrag som jag insåg passade mycket bättre för honom än för mig när jag var där på intervju! John kommenterade senare ett kundevent som Kvadrat GBG hade haft där han var djup imponerad över kompetensen på Kvadrat (för de som inte vet det är John inte grymt lätt att imponera på). 

Det har allt tagit en hel del år innan det passade i tid, med uppdragsletande och det var flera bra på gång men med COVID:en var det nära att dribbla bort möjligheten att bli Kvadratare, men det löste sig på ett minst lika bra sätt tack vare Kvadrat. 

Nu på plats är jag helt övertygad om att jag har hamnat rätt, jag har redan varit med om en VR-konferens som har rört upp en hel del damm, hackat serverless med likasinnade och anslutit mig till Kvadrats idébanksgenerator Inkubik som jag har stora förhoppningar om att jag kommer hitta nya sätt att hjälpa kunder på. 

Gamla kollegor och vänner, om ni vill prata Kvadrat, möjligheter eller bara prata så tveka inte utan ta kontakt - det är alltid trevligt att ta upp kontakten igen! 

Tack Martin!

Läs mer om Martin i hans konsultprofil (klicka på länken nedan).

Är du nyfiken på att bli Kvadratare? Läs mer här.

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning