Hoppa till sidans innehåll

Tre startups i Inkubik beviljas stöd av Vinnova Innovativ startup

Tre startups i Kvadrat Inkubiks inkubatorprogram har beviljats stöd i Vinnovas erbjudande Innovativa Startups. Stödet innebär en finansiering på 300 000 kr per bolag, till fortsatt vidareutveckling av deras innovativa produkter/tjänster.

Isac Hellwig, ansvarig för Inkubiks inkubatorprogram - vilka goda nyheter!
−Ja superkul, det blev verkligen hat-trick i glädjande nyheter. Det är hård konkurrens om det här stödet från en nationell pool av briljanta innovationer och entreprenörer. Men våra sökande startups har arbetat hårt och låg helt rätt i linje mot stödets mål och syften med sina spännande affärsidéer inom kultursektorn, transport/logistik och kommunal förvaltning.

Vad betyder det här för bolagen?
− Det här stödet skapar verkligen förutsättningar för nya innovativa företag att lyckas i de tidiga skedena. Det är även ett starkt signalvärde för entreprenörerna att fler tror på deras vision att förändra världen till det bättre. Detta kan också vara användbart externt, mot kunder och partners. Nu kommer de att kunna realisera sina utvecklingsprojekt, kundpiloter och lanseringar under 2021.

Hur stöttar Inkubik startups?
− Vi försöker erbjuda ett flexibelt och ändamålsenligt stöd utifrån varje projekts specifika förutsättningar, vilket gör att stödet varvar mellan att vara strategiskt och operativt, coachande och resursförstärkande. Vår närhet till kompetens och kundkontakter inom Kvadrats nätverk erbjuder unika förutsättningar att stötta innovativa projekt. Finansiering är givetvis en viktig del av resan och innan företaget är moget för investeringar försöker vi hitta andra källor såsom kundprojekt och Vinnova. Hittills har fem av sex sökande startups i vårt inkubatorprogram fått beviljat stöd i ”Vinnova Innovativ startup”. Det är ett anmärkningsvärt högt snitt som vi är väldigt stolta över, men är framförallt ett bevis på vilken nivå våra innovatörer och entreprenörer verkar på.

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet med uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt. Möjligheten att ansöka inom programmet Innovativa Startups är öppen för nystartade företag som vill bidra till hållbar tillväxt på en global marknad, vars verksamhet baseras på nyskapande produkter eller tjänster och har en skalbar affärsmodell. I programmet stöder Vinnova unga, innovativa och jämställda företag med finansiering för att kunna validera, verifiera och utveckla sin affär och den lösning affären bygger på. Målet är att skapa förutsättningar för företag att utveckla sina verksamheter i faser där annan finansiering är svår att få. Innovativa Startups är en av flera insatser inom ramen för Vinnovas verksamhet som bland annat ska bidra till en mer experimentell ekonomi.

Kontakt för mer information

Isac Hellwig
VD Kvadrat Inkubik, ansvarig för innovation och inkubatorverksamhet
070-722 05 57
Isac.hellwig@kvadrat.se

Vill du veta mer om Inkubik? Läs mer här.
Är du nyfiken på Kvadrats erbjudande för konsulter? Läs mer här.
Vad hjälper Kvadrat sina kunder med? Läs mer här.

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning