Hoppa till sidans innehåll

Vill du starta eget?

Starta eget?

Det finns många bra skäl att ha eget företag – personlig utveckling, frihet och självbestämmande, ekonomiska fördelar och möjligheter. Just att få bestämma själv måste nästan upplevas för att värderas rätt. Att du har eget företag behöver dock inte betyda att du får mer administrativt arbete än du haft som anställd, tvärtom.

Ett av de första viktiga stegen när du ska starta eget är att skapa en budget. Det finns många gratismallar som du kan ladda ner från olika källor men många kan vara lite krångliga och svåra att förstå. Pröva gärna Kvadrats ekonomisnurra som på ett enkelt sätt ger dig en bild över hur den ekonomiska biten kan se ut för ditt framtida bolag.

Verksamt.se

Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Det är också här du registrerar ditt företag. Vi kan också tipsa om att på verksamhet.se finns olika matnyttiga podcasts som Skatteskolan, Digitalisera ditt företag, Finansieringspodden och mycket annat.

Skatteverket

Skatteverket erbjuder även kostnadsfria informationsträffar där lär dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta. Skatteverkets träffar finns på många orter i landet och även på webben.

Ekonomisnurran

Räkna ut hur mycket du tjänar som egen i vår Ekonomisnurra. Snurran är till för att ge dig en bild av hur den ekonomiska biten kan se ut med eget bolag.

Ekonomisnurran


 

Hur gör man?

Det tar mellan en eller två månader att sätta upp bolaget innan du kan börja arbeta, men det är inte så komplicerat om du vet vad du behöver göra.

Att skapa en affärsplan är ett viktigt steg, inte bara för ditt framtida företag men också vid kontakt med bank, finansiärer, kunder och andra målgrupper.

Vad för produkt eller tjänst ska du sälja? Vad är det som gör att just din affärsidé står ut bland konkurrenterna? Vilka är dina kunder?

Affärsidé

verksamt.se kan du skapa din affärsidé online och samla all information om ditt företag på ett ställe. För varje steg i affärsplanen får du tips och information om vad du bör tänka på som till exempel företagsnamn, marknadsföring och försäljning, prissättning, budget mm. Det är också på verksamhet.se som du registrerar ditt företag.

Bolagsform

Du behöver också fundera vilken företagsform som passar ditt företagande bäst. På Bolagsverket kan du jämföra de olika bolagsformerna: enskild näringsidkare, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag och ekonomisk förening.

Vi har hjälpt många

Hundratals har startat eget bolag med vår hjälp. Vi kan berätta vad du behöver göra för att lyckas som egenföretagare och guidar dig steg för steg.

Som egenförtagande konsult på Kvadrat får du hjälp och stöd genom alla steg som behövs för att starta eget.

Kontakta Kvadrat för mer information

När du ansluter till Kvadrat får du en enkel guide som underlättar för dig när du registrerar ditt bolag.

Ekonomisk rådgivning

Du får dessutom gratis ekonomisk rådgivning hos våra partners vid ditt första besök. De kan hjälpa dig med företagsregistreringen och hur du ska fylla i “Skatte- och avgiftsanmälan" på verksamhet.se, hur du tar ut pengar från ditt bolag på ett smart sätt och mycket annat. Våra redovisningspartners kan även ta hand om din bokföring och bokslut om du så väljer att göra det.

Undrar du allmänt kring hur ekonomin ser ut kan du kolla det med vår ekonomisnurra

Bankkontakt

Kvadrat har också samarbetsavtal med olika banker som erbjuder bra avtal för konsulter anslutna till Kvadrat.

Det är lättare än du tror

Så här säger en av de konsulter som anslutit till Kvadrat:

“Jag har jobbat som konsult i närmare sexton år och alltid haft en längtan att starta eget. Övergången från att vara anställd till att bli egen har inte varit så stor som jag trodde. Genom Kvadrat fick jag mycket bra stöd att starta mitt företag. Det var mycket enklare än vad jag trodde och gick väldigt smidigt.”

 

Anslut till Kvadrat

Är du verksam inom IT, projektledning eller verksamhetsutveckling? Gillar du frihet, att vara din egen chef och själv välja dina uppdrag?

Kanske gillar du även tanken på god ekonomi och kontroll över arbetstid och fritid?

Då ska du definitivt ta kontakt med Kvadrat! Genom vår affärsmodell får du tillgång till ett väl inarbetat varumärke och försäljning, affärsutveckling, ramavtal, kompetensutveckling, ekonomi, evenemang, kommunikation, marknadsföring, information och IT.

Vi vet vad som krävs

Du ska känna dig trygg när du startar ditt företag. Vi hjälper dig göra en bedömning av potentialen i din kompetens och dina marknadskontakter. Kvadrat har träffat tusentals konsulter genom åren – vi vet vad som krävs för att lyckas som egen företagare. Läs mer om vår affärsmodell och hur vi hjälper dig starta upp.

Kvadratboken

I Kvadratboken - boken om ett företag, en livsstil och konsten att starta eget utan att bli ensam - berättar vi om Kvadrats historia, vår kultur, aktiviteter och om livet som kvadratskonsult. I boken kan du också läsa om vilka förväntningar som finns på Kvadrat och dig som konsult. Vi hoppas att du som läser den här boken kommer att få förståelse för den kraft som finns i att jobba som fri konsult, men tillsammans – i ett ömsesidigt utbyte – med en massa duktiga, energiska och goda människor.

Beställ boken om Kvadrat

Jag vill bli kontaktad av Kvadrat

Kvadrat i siffror

 • 449

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 341

  Kunder senaste året

 • 4,5/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning