Andreas är en driven systemutvecklare med spetskompetens inom Java och ett starkt intresse för de senaste teknikerna inom frontendutveckling. Han är också erfaren inom design- och arkitekturarbete, särskilt med fokus på mikrotjänster i molnmiljöer. Andreas förespråkar ett agilt arbetssätt och anpassar gärna sin kod när kraven förändras eller bättre lösningar identifieras. Hans prioritet är att leverera högkvalitativa lösningar med robust och lättförståelig kod som står sig över tid.
Han har en passion för att skapa tydlig och effektiv dokumentation, som underlättar för både nuvarande och framtida teammedlemmar. Andreas är dessutom en stark förespråkare för automatiserade tester och bygger gärna dessa för att säkerställa att koden är hållbar och felfri.
Systemutveckling är i regel ett lagarbete, och Andreas anser att en framgångsrik leverans bygger på ett team med gedigen kunskap. Han är en stark förespråkare för kunskapsspridning inom teamet och är alltid villig att både ställa frågor och dela med sig av sin egen expertis.
För Andreas är frågan "varför" central för att förstå ett problem. En djupare förståelse för bakgrunden till en uppgift leder ofta till bättre lösningar. Genom att få insikt i de underliggande orsakerna kan han påverka hur en lösning bäst utformas.
Om Andreas
Andreas är en energisk och sympatisk person som alltid är sysselsatt. På jobbet älskar han att programmera, men han tar gärna med sig kreativiteten hem, där han jobbar på olika projekt eller snickrar. Han är också en stolt pappa till en liten son, vilket gör familjelivet viktigt för honom. Han njuter av att koppla av genom att delta i after work-evenemang eller träffa vänner för inspirerande samtal. Andreas uppskattar att hålla sig aktiv, antingen på gymmet eller genom att ta en promenad i staden.
Andreas CV
Logivity
Systemutvecklare
2025 -
Som senior fullstack-utvecklare och Java Spring Boot-expert på Logivity, en startup inom Volvo Group, bidrar Andreas till utvecklingen av ett avancerat Transport Management System (TMS). Systemet hanterar bokning och administration av multimodala transporter via land, hav och flyg, samt hantering av komplexa kontrakt mellan transportköpare (shippers) och transportleverantörer (carriers).
Andreas arbetar med moderna tekniker som Java 21 och Spring Boot 3.4 för backend-utveckling, där han tillämpar sin expertis inom mikrotjänstarkitektur och API-design. På frontendsidan utvecklar han användarvänliga gränssnitt med TypeScript och React. Systemet driftsätts i Oracle Cloud Infrastructure (OCI) med Kubernetes för containerorkestrering, och använder Oracle SQL-databas med JPA för datalagring.
Fullstackutvecklare i ett Frontendteam. Under en period förstärkte jag ett frontendteam i rollen som fullstackutvecklare, med särskilt fokus på att sätta upp och optimera applikationer med Nuxt 3. Jag ansvarade för att utveckla och förbättra utvecklingsmiljöer och pipelines, samt implementera automatiserade tester. En viktig del av mitt arbete var att integrera mot ett npm-repository i Nexus, både i pipeline och lokalt. Jag utbildade även teamet inom dessa områden för att säkerställa en effektiv arbetsprocess. Tekniker och verktyg: Node.js, Kubernetes, OpenShift, DevOps, Nuxt 3, Vue 3, TypeScript, npm, Yarn, Vite, Vitest, GitLab, Helm, Cypress
PostNord Strålfors
Dev Lead
2022 - 2024
Som utvecklingsledare hanterar Andreas skickligt ett omfattande teknolgiskt landskap inom ett pågående projket för att utveckla ett nytt online-system för fakturabetalningar, där Spring Boot, Webflux, Java 17 & 21, NodeJs, Kubernetes, OpenShift, Git, ArgoCD, MongoDB, Apache ActiveMQ, och Vue används. Han ansvarar för både backend och frontend utveckling, där Java 17 och NodeJs används för backend och Vue för frontend. En betydande del av Andreas arbetsuppgifter ligger inom den arkitekturella utformningen av systemet, som är sammansatt av flera mikrotjänster som kommunicerar via REST, SSE, och Apache ActiveMQ. För att följa systemstatus i realtid samlas metriker med Prometheus och presenteras via Grafana. Tidigt i projektet tog Andreas fram en anpassad Junit-testmotorextension för att förbättra systemets automatiserade testfunktioner. Detta har effektiviserat den löpande utvecklingsprocessen med precisa, automatiserade tester för mikrotjänsterna. Utöver sina tekniska och designmässiga uppgifter spelar Andreas en avgörande roll i att vägleda och utbilda juniora utvecklare, och han bidrar därmed till en positiv och lagorienterad arbetsmiljö. Andreas har gjort betydande bidrag genom att utveckla detaljerad teknisk dokumentation, vilket underlättar introduktionen för nya medlemmar i teamet. Dessutom har han varit en viktig bidragsgivare till utvecklingen av en Gitlab Pipeline som automatiserar processen för att bygga, analysera och testa Java Maven-projekt. Bibliotek distribueras till Artifactory och tjänster/bilder driftsätts till en Kubernetes-kluster med hjälp av ArgoCD. För att förbättra arbetsflödet bland utvecklingsteamen har Andreas utvecklat en uppsättning verktyg i Go. De erbjuder ett kommandoradgränssnitt för olika uppgifter, som att ansluta till pods, port-forwarding och logghämtning. Detta projekt visar Andreas förmåga att arbeta självständigt, hans ledarskap och hans engagemang för kontinuerlig inlärning och kunskapsdelning i teamet.
Framför allt backendutveckling av kundtjänstverktyg och en hel del ramverksutveckling. Systemet bygger på mikrotjänster skrivna i Java 11 med Spring Boot 2.4 och Webflux. Tjänsterna deployas i ett kubernetes kluster. Frontend byggs i vue.js och kommunicerar till 100% med backend vi http / rest anrop.
ROLL - Andreas roll består i främst backendutveckling av microtjänster och ramverk för dessa skrivna i Java 8 & 11 med Spring Boot. Andreas är del i ett devops team som underhåller, monitorerar och ger support i de utvecklade komponenterna. - Teamet arbetar enligt scrum
NYTTA - Andreas har varit med från start och drivit utveckling av helt nya tjänster för telias nya kundtjänstverktyg.
Tillsammans med några vänner utvecklar teamet en app för att samla klubbmedlemskap. Projektet rullar på i mån av tid på fritiden sedan september 2017. Appen är skriven i React Native och kommunicerar med en Java backend.
Verktyg React Native, Java, Spring Boot, NPM, Node JS, Heroku
Volvo Group Connected Solutions
Javautvecklare
2015 - 2018
Utveckling och underhåll av flertalet mikrotjänster för hantering av fordinsdata samt provisionering av fordon.
ROLL - Andreas roll består i främst backendutveckling av microtjänster skrivna i Java 8 med Spring Boot och deployas i AWS. Andreas är del i ett devops team som underhåller, monitorerar och ger support i de utvecklade komponenterna. - Teamet arbetar enligt scrum och är del i SAFe
NYTTA - Andreas har varit med och utvecklat ett tjugotal komponenter för att hantera och provisionerna fordon, det vill säga aktivera bilarnas telematiktjänster och se till att de får de inställningar som krävs för att de skall kunna kommunicera med backensystemet. - Teamet har en central roll i att hålla masterdata för fordonen och tillgängliga denna på ett enkelt sätt för övriga teams tjänster. En teknik som används för just detta är GraphQL. Kommunikationen mellan mikrotjänsterna sker både med httpanrop (REST) och JMS subscriptions. - Utveckling av tillhörande supportverktyg, dessa är webbaserade och är skrivna med TypeScript och React. Verktygen används av teamen själva och av supportpersonal på VGCS. - Tjänsterna levereras kontinuerligt i de olika testmiljöerna samt produktion med 100% uptime i de allra flesta fallen. - Teamet sköter även support och monitorerna av tjänsterna. Metrik loggas i graphite och monitorernas med graphana för att tidigt upptäcka eventuella fel. Alarm konfirmeras med en tredjepartstjänst OP5.
Utveckling av företagets iOS och android-app för internkommunikation.
ROLL / NYTTA - Under en kortare tid arbetade Andreas med vidareutveckling av företagets egna androidapp samt nyutveckling av motsvarande app för iOS.
TEKNIKER Java, Android, iOS, Swift, git, maven
Eget
Fullstackutvecklare
2015 - 2016
Utveckling och bygge av en s.k. smartmirror som utöver att vara spegel även kan visa information på skärmen såsom busstider, väder, vilken låt som spelas samt data från diverse andra APIer.
ROLL / NYTTA - Javautvecklare av en Java SpringBoot backend-server. - Frontendutveckling av sidan som visas på spegeln skriven i Angular. Bakom spegeln sitter en raspberry pi som visar en webbsida som är uppkopplad till en backend via websockets, denna körs idag på en annan raspberry pi. Java backend-servern pratar med flera olika apier b.la. västtrafik, yr, asana och det lokala sonos systemet. När förändringar sker pushas detta till frontend-klienten.
ROLL - Javautvecklare i TeliaSoneras tjänsteramverk Agora. Teamets mål är i huvudsak att bygga stödfunktioner för hur övriga backendtjänster kummunicerar, dels med varandra samt stödsystem. - Javautvecklare i Telai.se felanmälan-flöden. - Jobbar enligt Scrum och Kanban.
NYTTA - Utvecklat kärnfunktionalitet i plattformen "Agora" som utnyttjas av övriga backendteam. - Mot slutet av uppdragstiden arbetade Andreas med backendutveckling för b.la. Telia.se felanmälan flöden som är en implementation ovanpå Drools. I och med detta har Andreas även jobbat en del med cucumber tester och byggt ett litet ramverk för att göra automatiserade HTTP/DWR anrop samt läsa svaret till Java objekt som sedan enkelt kan verifieras mot data från cucumber testerna.
ROLL / NYTTA Frontendutveckling av responsivt webb-ansökningsformulär till banklån hos finaref. Skapat för att hantera olika teman, däribland Finaref, Ellos och Balanselånet.
ROLL Andreas jobbade i ett litet team med att underhåll av Husqvarna Group content management system samt deras produkt-editor. Andreas ansvarade för att teamet levererade i tid och skötte rapporteringen till kund.
NYTTA Teamet utför ändringar främst baserat på förfrågningar från Husqvarnas marknads projektledare samt dess marknadsavdelningar runt om i världen, samt på eget initiativ. Det kunde handla om allt från små förändringar i texter till helt nya sidor och kampanjerbåde på husqvarnas egna sajt, men också med Jonsered, Gardena, McCulloch m.fl.
Volvo Group
Frontendutvecklare
2012 - 2013
Frontendutveckling av ett par interna kanpanjsiter för Volvo group samt förvaltning under det året kampanjen var aktiv.
ROLL Andreas ansvarade för frontendutvecklingen av en intern site för att marknadsföra förändringar i och med nylansering av diverse IT system.
NYTTA - Frontendutveckling av liten tillsammans med Maverick by Sigma. Siten blev senare omskriven i computersweden: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.587913/sa-far-volvo-anvandarna-med-sig
ROLL Javautvecklare i ett projekt på Telia, Göteborg där en portal för hantering av IP-telefoni skapades. Portalen är utvecklad och integrerad med cms-systemet Magnolia. Andreas jobbade med både frontend- och backend-utveckling.
Utveckling av ett 2D spel till iOS. Skrivet i Objective-C.
ROLL / NYTTA På fritiden utvecklade Andreas ett 2D spel till iOS där man skall leda en sköldpadda igenom ett antal nivåer. Andreas programmerade, designade och ritade allt själv.
TEKNIKER iOS, Objective-C, git, adobe photoshop,
Forever Living Products
Webbutvecklare
2010 - 2011
Som webbutvecklare på Forever Living Products Scandinavia AB var Andreas del i en webbgrupp bestående av tre utvecklare. Denna grupp var ansvarig för underhåll och vidareutveckling av företagets eget support och administrationsverktyg, företagets olika shoppar, kampanjsidor samt den externa sidan (www.foreverliving.se) och interna sidan. Denna interna sida är det verktyg företagets ca 100.000 återförsäljare använder för att hantera sina order, kunder och organisation. Våran grupp tog också merparten av de tekniska supporten.