Hoppa till sidans innehåll

Andreas Strebel

Systemutvecklare

Andreas har närmare 10 års erfarenhet av systemutveckling i Java med huvudfokus på backend till olika webbtjänster. Han har en förmåga att snabbt sätta sig in i och förstå komplexa system samt olika branscher och domäner. I majoriteten av sina uppdrag har Andreas jobbat med backend i Java och även en hel del frontendarbete i React.

Andreas har i sin roll som tech lead vana i att leda teamets utvecklingsprocess kopplat till de tekniska frågorna. Han gillar att ha dialoger kring lösningen med stakeholders både inom och utanför företaget och har lätt att se möjligheter/begränsningar samt affärsnyttan.

Andreas drivkraft ligger i att han sätter stor vikt vid att de lösningar som tas fram är hållbara och effektiva, för såväl användare som utvecklare. Han trivs som allra bäst då han får arbeta i agila team där prestigelöshet och nyfikenhet driver utvecklingen.
Andreas gillar att testa nya tekniker och ramverk för att hålla sig uppdaterad och har bland annat testat utveckling med Spring boot och NodeJs.

Områden

 • Systemutvecklare
 • Tech lead

Om Andreas

Andreas är en lösningsfokuserad person som har ett öga för detaljer. Han sätter sig lätt in i nya problemställningar och lär sig snabbt. Andreas jobbar som bäst när han får ha en tät dialog med stakeholders samt kunder för att skapa en tydlig och gemensam bild av målet. Han tycker det är extra roligt att sätta sig in i nya system och förstå helheten. Andreas är född och uppvuxen i Tyskland och efter en utbytestermin i Skövde bestämde han sig för att flytta till Sverige 2012. På sin fritid gillar Andreas inte bara att läsa på om nya tekniker, utan håller sig i rörelse genom crossfit och löpning. Det som tar upp resten av hans vakna tid är familj, vänner och husrenovering.

Andreas CV

 • Etraveli

  Systemutvecklare och Tech lead

  2019 -

  UPPDRAG
  Andreas arbetade som tech lead i ett team som ansvarade för automatisering av back office-processer. Huvudfokus låg på automatisering av återbetalningsflöden gentemot kunder (pga covid-19).

  ROLL
  Andreas arbetade som utvecklare och tech lead. Ansvarig för kvalitet och teknisk backlog samt fördelning av arbetsuppgifter i teamet.

  NYTTA
  Många av företagets kunder fick sina återbetalningar mycket snabbare tack vare de automatiseringslösningar Andreas bidrog till att utveckla, vilket ökade kundnöjdheten stort. Detta frigjorde även många reseagenters tid till att fokusera på andra affärskritiska uppgifter.

  TEKNIK
  Java, MYSQL, JDBC, Hibernate, React, JSP, Struts, GraphQL
 • Etraveli

  Systemutvecklare

  2018 - 2019

  UPPDRAG
  Andreas arbetade i ett nystartat team med syfte att implementera en ny API suite där företagets partnerbolag kunde hantera hela sitt kundflöde. Tätt samarbete med huvudpartnern booking.com.

  ROLL
  Andreas arbetade som utvecklare och ingick i en taskforce av dem som var mest insatta i systemet. Ansvarig teknisk kontakt med partners, främst booking.com och var även på plats i Amsterdam för att samarbeta på plats med representanter från booking under utvecklingsprocessen.

  NYTTA
  Implementationen av den nya API suiten gav Etraveli möjligheten att bredda sin kundbas och skapa samarbeten med nya partners vilket bidrog till en ökad omsättning för hela bolaget.

  TEKNIK
  Java, Kotlin, OpenAPI, REST
 • Etraveli

  Systemutvecklare

  2017 - 2018

  UPPDRAG
  Andreas arbetade i ett team som ansvarade för automatiseringen av back office-processer såsom ombokningar, avbokningar, flygändringar, bokföring osv. Teamets fokus var att implementera integrationen av ett nytt bokföringssystem där helt automatiserad bokföring var målet.

  ROLL
  Andreas ingick i ett agilt team och arbetade som utvecklare i tätt samarbete med stakeholders och produktägare.

  NYTTA
  Automatisering av manuella processer sparade Etraveli många heltidtjänster inom back office-avdelningen. Försäljningen kunde öka efter att många flaskhalsar upplöstes genom automatiserade lösningar och stödsystem för reseagenter.

  TEKNIK
  Java, MYSQL, JDBC, Hibernate, React, JSP, Struts, GraphQL
 • Unifaun

  Systemutvecklare

  2016 - 2017

  UPPDRAG
  Andreas arbetade i ett team med syfte att implementera en ny och modern frontend. Uppdraget innebar att utvärdera samt välja relevanta tekniker och därefter bygga en prototyp samt utveckla ett nytt gränssnitt.

  ROLL
  I frontendteamet hade Andreas en roll som utvecklare med fokus på insamling av beslutsunderlag, byggande av prototyp samt utveckling av slutgiltig lösning.

  NYTTA
  Implementationen av den nya frontenden möjliggjorde användandet av moderna tekniker inom frontendutvecklingen, ett smartare gränssnitt och en betydligt bättre användarupplevelse. Något som var av värde för utvecklarna, bolaget samt kunderna som använde sig av systemet.

  TEKNIK
  Java, React, Redux, Typescript
 • Unifaun

  Devops

  2016 - 2017

  UPPDRAG
  Andreas ingick i ett litet team bestående av två personer med ansvar för IT driften. Uppgifterna inkluderade utveckling och underhåll av servrar, deployment tools samt monitorering av daglig drift. Uppdraget innebar beredskap i form av jour 24/7.

  ROLL
  Andreas hade en roll som driftansvarig vilket innebar ett ansvar för att kontinuerligt utveckla driftlösningen samt lösa de akuta problem som uppstod.

  NYTTA
  Automatisering av många manuella jobb inom deployment och monitorering bidrog till att utvecklarna på bolaget kunde fokusera på mer affärskritisk utveckling. Utveckling av fallback rutiner skapade en större trygghet inom driftsmiljön vilket var av stor vikt för företagets kunder.

  TEKNIK
  Java, Bash, Saltstack, Nagios, PostgreSQL, Tomcat
 • Unifaun

  Systemutvecklare

  2012 - 2016

  UPPDRAG
  Andreas arbetade med integrationer i Unifauns webbapplikation. Integrationsarbetet bestod av flera delar, såsom att lägga till samt konfigurera transportföretag för att möjliggöra användning av systemet hos kund, samt att implementera kommunikation med kunder via API (XML eller REST) eller EDIFACT.

  ROLL
  Andreas ingick i ett team av utvecklare, både som utvecklare men även som ansvarig för integration, test och driftsättning av nya transportörer.

  NYTTA
  Nya och fler transportörer i Unifaun’s system möjliggjorde ett starkare underlag och bättre konkurrenskraft för företagets system i dialog med potentiella och befintliga kunder.

  TEKNIK
  Java, Tomcat, PostgreSQL, JUnit, Rest, SOAP, EDIFACT

Andreas kompetensområden

 • Utvecklingsspråk

  Java
 • Roller

  Utvecklare/Programmerare

Andreas anställningar

 • Kvadratkonsult, Kvadrat

  2022 -

 • Software Developer, Etraveli Group AB

  2017 - 2022

 • Software Developer, Unifaun AB

  2012 - 2017

Andreas utbildningar

 • Computer Science, Högskolan i Skövde

  2010 - 2011

 • Software Development, University of Applied Science Hof

  2008 - 2012

Till konsultsök

Kontakt

Anna Funke Sälj och Rekrytering inom Systemutveckling 073-804 67 73 anna.funke@kvadrat.se

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning