Hoppa till sidans innehåll

Bli lycklig. Bli egen.

Lycka är viktigt

Idén med Kvadrat är enkel - frihet och entreprenörskap föder lycka, lyckliga människor gör ett bättre jobb. Nu har vi tagit fram ett lyckoindex att utgå ifrån. Vi vet hur läget är just nu, samtidigt har vi fått ett index att jämföra med i framtiden.

Det är viktigt för oss att behålla allt det goda som har drivit vår utveckling. Att vara egen, men inte ensam. Att bestämma själv, men ändå ha gemenskap och kompisar. Vi är också säkra på att du gör ett bättre jobb när du själv kan välja vilka uppdrag du ska jobba med.

Lyckoindex

Undersökningsföretaget Novus har tagit fram ett lyckoindex för Sveriges konsulter.

Undersökningen visar att konsulter i allmänhet mår relativt bra, särskilt de som är sina egna. Åtta av tio egenföretagare hamnar i klasserna ”euforiska eller lyckliga”. Endast fem av tio upplever samma lycka om de är anställda.

Mest glädjande för oss är att Kvadratare är lyckligast av alla. Vårat index landar på 88, övriga egenföretagares på 79, anställdas på 78.

Pressmeddelande om Novus undersökning

Vad är Lycka?

Säg att vi spenderar runt åtta timmar per dag på att arbeta. Att må bra under de timmarna har så klart stor inverkan på den totala lyckokänslan. Det är därför vi på Kvadrat ser lyckospridning som vår kärnverksamhet. Men vad är lycka? Expertpanelen vet.

Hur länge kan man vara lycklig?

Är lycka en snabbt övergående känsla, eller kan den sitta i länge? Tänk dig t ex att du har ett jobb som du verkligen trivs med, vad är det du upplever då? Och kan den känslan hålla i sig, år efter år? Vi vände oss till några som kunde svaret.

Hur blir man lycklig på jobbet?

Vi har en känsla av att många konsulter har valt rätt yrke, att de litat på sin magkänsla när det gäller vad man vill syssla med. Men sen återstår två viktiga frågor: Var och hur vill du jobba? Hur ska du tänka då? Nästa generation vet.

Varför är dina föräldrar lyckliga på jobbet?

I den lyckoundersökning vi genomförde med Novus framgår det tydligt att egna konsulter är lyckligare än anställda. Bland de egna sticker Kvadrat ut som de allra lyckligaste. Hur kommer det sig? Även mycket unga personer verkar ha koll på den hemligheten.

Lyckotestet

Gör Lyckotestet på en minut. Tillsammans med undersökningsföretaget Novus har vi frågat Sveriges konsulter hur lyckliga de är på jobbet. Kan du gissa vilka som var lyckligast av egenföretagarna? Ta reda på hur du ligger till.

Hur lycklig kan man vara som konsult?Är du lycklig?

Vi kommer göra några påståenden.
Hur väl stämmer dessa för dig?

1 av 7 Jag känner mig lycklig när jag är på jobbet.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

2 av 7 Jag har en bra balans mellan arbete, familj, vänner och fritid.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

3 av 7 Jag kan själv välja vilka uppdrag jag vill jobba med.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

4 av 7 Jag kan välja hur mycket jag jobbar.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

5 av 7 Jag känner att jag gör skillnad för kunden.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

6 av 7 Jag utvecklas i min yrkesroll i den takt jag vill.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

7 av 7 Jag ingår i ett större sammanhang som jag trivs i.

Stämmer inte alls

Stämmer perfekt

Din lycka beräknas...

Outnyttjad lyckopotential?

Kanske saknar du bra balans mellan arbete, familj, vänner och fritid? Eller frihet att välja dina uppdrag och utvecklas i din yrkesroll i den takt du vill? Vi på Kvadrat kontaktar gärna dig för ett samtal om allt som är viktigt för duktiga och lyckliga konsulter - till exempel känslan av att ingå i ett större sammanhang som du trivs i.

Varken eller

Somligt är säkert helt ok, annat mindre kul. Du saknar kanske bra balans mellan arbete, familj, vänner och fritid? Eller friheten att välja dina uppdrag och utvecklas i sin yrkesroll i den takt du vill? Vi på Kvadrat kontaktar gärna dig för ett samtal om sådant som vi tror gör duktiga konsulter lyckligare - till exempel känslan av att ingå i ett större sammanhang som du trivs i.

Du kan bli lyckligare

Du verkar vara lycklig på jobbet. Men kanske du är nyfiken på varför så många Kvadratare hamnar ett snäpp upp, i gruppen ”euforiska”. Vi kontaktar gärna dig för ett samtal om sådant som vi tror gör skillnaden - till exempel känslan av att ingå i ett större sammanhang som du trivs i.

Kan det bli bättre?

Gratulerar till ett jobb du verkar må riktigt bra på! Vi på Kvadrat kontaktar dig gärna ändå för ett samtal kring möjligheten att ingå i ett nästan alltid lyckligt, ibland till och med euforiskt sammanhang på jobbet.

Mina kontaktuppgifter

Tack!

Vi hör av oss snart. Förhoppningsvis har du tagit första steget mot att bli ännu lyckligare på jobbet. Vi hörs!

Tummen upp

Vi vill att fler ska få bli lyckliga

Resultatet från Novus undersökning är väldigt inspirerande. Nu har vi större trovärdighet när vi säger att vi har knäckt koden för utvecklande arbete och balans mellan jobb och fritid. Duktiga konsulter som värdesätter frihet, balans i livet, egenutveckling och samhörighet kommer med stor sannolikhet att trivas som egenföretagare hos Kvadrat.

Det är viktigt att höra till. I undersökningen är just den positiva känslan av att ingå i ett större sammanhang överlägset starkast hos Kvadratarna. Hela 92 procent kände att de var del av ett större sammanhang. Samhörighetskänslan på Kvadrat var nästan 20 procent större än bland anställda och 35 procent större än hos övriga egenföretagare.

Kvadrat i siffror

 • 581

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning