Hoppa till sidans innehåll

40 kvadratare i certifieringsutbildning för styrelsearbete

Så här långt har 40 kvadratare slutfört Styrelseakademins grundläggande styrelseutbildning. Kvadratuniversitetet erbjuder årligen ett 60-tal tillfällen för kvadratare att dela kompetens och kompetensutveckla sig i olika typer av arrangemang, från digitala lunchföreläsningar till längre utbildningar digitalt eller på plats.  

Agneta Franksson ledde utbildningen i styrelsearbete och fick väldigt bra omdömen i utvärderingen.

Stort intresse för styrelseutbildning

Intresset har varit stort för att bredda kunskaperna inom svensk bolagsstyrning och styrelsearbete och på ett professionellt sätt kunna bidra till ökad konkurrenskraft och värdetillväxt för de egna aktiebolagen, något av Kvadratbolagen eller bolag/föreningar som kvadratarna engagerar sig i utanför Kvadrat.

– Egentligen är det inte särskilt förvånande att det finns intresse, det här är egenföretagare och entreprenörer med egna aktiebolag. Det är driftiga människor som helt säkert kommer att bli efterfrågade i olika styrelser. Agneta Franksson, som ledde utbildningen, fick dessutom väldigt fina recensioner, så vi bokade direkt en kurs till när alla inte fick plats i den första, säger Marit Barklund, ansvarig för Kvadratuniversitetet. 

Utbildningen täcker det mesta man behöver veta om bolagsstyrning – hur man får rätt beman­ning, rätt styrning och inriktning. Teori blandas med praktik, grupparbeten och case. Efter utbildningen får deltagarna möjlighet att certifiera sig.

Varför gick du styrelseutbildningen? 

Vi ställde några frågor till kvadratarna som gick kursen: "Varför gick du utbildningen?" – och "Hur kommer du få nytta av dina kunskaper?" Här kommer några av svaren:

"Jag räknar med att fortsatta med att arbeta i styrelser både professionellt och ideellt och då kommer kunskaperna väl till pass. Dessutom jobbar jag dagligen med organisationsutveckling där governance- och portföljstyrningsfrågor är centralt och där det finns många paralleller till de principer som gäller för styrelsearbete". 
Magnus Lundeberg, konsult Kvadrat Stockholm

"Jag gick utbildningen därför att jag är intresserad av att ta en plats i en styrelse för ett mindre/mellanstort företag. Jag tror att jag med min kompetens och erfarenhet av bland annat verksamhetsutveckling, ledarskap och struktur kan tillföra värde".
Johnny Fridholm, konsult Kvadrat Örebro

"Utbildningen som gavs av Styrelseakademin gav mig tre insikter som jag tar med mig; nose in - fingers out, man sitter inte i en styrelse - man arbetar i en styrelse och det finns en anledning till att framrutan är större än bakrutan. Jag kommer arbeta i en styrelse med start om en månad, det ser jag fram emot!" 
Christel Johnsson, affärsutvecklare Kvadrat Sundsvall

"Jag har fått bättre verktyg för att kunna  "städa undan" saker som kan struktureras för att sedan kunna fokusera på strategifrågor. Jag får också tillgång till ett nätverk av människor som har kunskap och intresse av styrelsefrågor".
Mats Färnstrand, konsult Kvadrat Göteborg.

"Jag har under årens lopp suttit i olika styrelser och funderat på om jag skulle vilja jobba mer som styrelseledamot i lite större sammanhang. När Kvadratuniversitetet erbjöd möjligheten att gå tillsammans med mina kvadratkollegor, kändes det som ett tecken på att det nu var dags."
Eva Hansson, konsult Kvadrat Stockholm 

Är du intresserad av vad Kvadrat kan göra för dig? Läs mer här.

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning