Hoppa till sidans innehåll

Claes, Olle och Hasse springer ihop

”På Kvadrat har vi väldigt många aktiviteter och möjligheter att prata med varandra, det är inte konstigt att vi upptäcker gemensamma fritidsintressen”. Kvadratkonsulterna Claes Scheffer, Olle Raab och Hasse Karlsen har ett gemensamt intresse – att springa... långt!

Hans Karlsen, Claes Scheffer och Olof Raab.

Hej Claes, Hasse och Olle! När upptäckte ni att ni gillar att springa ihop?

Claes: Redan under det första mötet jag hade med Kvadrat - Olle var med i min första intervju tillsammans med Anna Bohlin.

Olle: Anna tyckte nog att det blev ett tråkigt möte, vi pratade bara löpning hela tiden. Hon hade väl tänkt att ”här har vi två program-/projektledare på bank som båda är träningsgalningar”, och det funkade ganska bra, det blev ju kärlek på en gång där.

Claes: Ja, det hade hon rätt i, så vi upptäckte det direkt när jag började 2017. När började du?

Olle: Jag började 2007, då var Hasse redan med. Hasse och jag hade redan då sprungit en del tillsammans och pratat löpning. Hasse, du hade väl börjat springa lite maror och jag höll också på.

Hasse: Ja – jag började springa långt 2011 efter att en tjej jag känner sa att hon aldrig kunde vara med nån som inte kunde springa långt. Nästa dag drog jag 3 mil första gången någonsin – och fick rigor mortis av det. Men fortsatte med halvmara, sen vanlig mara.

det är härligt att istället springa längre och kanske lite långsammare

Olle: Sen är det här med åldern. Man blir ju inte snabbare men det är härligt att istället springa längre och kanske lite långsammare. Det var ju din idé, Claes att vi började springa tillsammans vi tre. Det har ju blivit så att vi springer och pratar och umgås när vi är ute.

Claes: Stockholm Five - Det var väl där vi tre började springa tillsammans?

Olle: Så var det. Stockholm Five är fem olika löprundor som kan vara från ungefär 12 km och neråt. Vi brukar springa alla fem rundorna på en och samma dag eller kväll. De kan bli allt mellan 4 och 5 mil. Ofta försöker vi springa även mellan de olika banorna. Och eftersom vi ska springa så pass länge kan vi umgås. Det är ett fantastiskt sätt att prata om allt från saker på Kvadrat till vad som helst.

Claes: Vi kan verkligen snacka om både nödvändiga och onödiga saker. Man hinner ju utveckla saker lite när man när man har tid på sig.

Claes och Olle under Idre fjällmaraton.

Men blir ni inte andfådda av att springa så att det är svårt att prata?

Olle: Nej, det har vi aldrig blivit faktiskt… *skratt*. Jo, men det är en fråga om tempo. Claes och jag sprang Idre fjällmaraton och det är klart att det var jobbigt men… löparna som vinner, man kan inte fatta hur snabba de är. Jag tycker själv att det är fruktansvärt jobbigt att springa en mil om jag ska springa så snabbt som möjligt. Men när Hasse, Claes och jag springer fem mil, då sker det ju på väldigt utdragen tid. Då håller vi ett tempo där vi kan prata.

Hasse: Vi håller tempo så att NI kan prata – jag håller tyst och lyssnar, för en gångs skull.

Med temaklädsel på Kvadrats 35-årskalas.

Olle: Det är ju många som hittar varandra via Kvadrat. Vi är på så otroligt mycket sociala event tillsammans. Tack vare att vi umgås och pratar under t ex våra löprundor har vi tid att lära känna varandra och komma på andra gemensamma nämnare och kanske går på konserter eller dylikt tillsammans.

Claes: Vi har gjort andra roliga grejer utöver de här Stockholm five-grejerna. På konferenser brukar vi passa på att ta en liten löptur innan middagen. Sorundaskogen var väl den galnaste?

Olle: Ja, den där regniga natten!

Claes: 18 respektive 19 timmar höll vi väl på, varav 8 timmar var i typ hällregn och mörker.

Olle: Det var mitt under COVID, Claes sa att ”min kompis har arrangerat ett alternativt lopp i Sorunda, du kan hänga på om du vill”. Och det fick jag ångra… eller det var ju jättekul *skratt*.

Tackar, kul att höra om löpningen! Vad gör ni som konsulter?

Olle: Jag arbetar huvudsakligen med informationssäkerhet, risker och regelverksfrågor. 

Claes: Jag leder IT- och affärsutveckling, mest inom bank och finans.

Hasse: Jag håller på med utveckling av skräddarsydda system – med MDriven plattformen.

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning