Hoppa till sidans innehåll

Integration solution expert hos Frends

I den ständigt föränderliga teknikvärlden är det viktigt att kunna integrera system på ett enkelt, smidigt och flexibelt sätt. Vi har pratat med Robert Bansell, Head of Delivery i Sverige för Frends, som är en integrationsplattform "as a service", och kvadratkonsulten Andreas Ölvebo, som hjälper Frends kunder att hitta rätt med sina integrationer.

Kvadratkonsulten Andreas Ölvebo, backend developer och integrationsexpert, tillsammans med sin kund, Robert Bansell, Head of Delivery i Sverige för Frends.

Hej Robert och Andreas! Vad är de främsta fördelarna med integration platform as a service?
 
Robert: Fler och fler har kopplingar mellan olika system och tillhörande automatiserade flöden och vill samla det i en kraftfull plattform, som har enhetlig hantering och är enkel att jobba med. Där man egentligen inte riskerar mycket mer än tiden som investeras, men får en väldigt enkel, flexibel och kraftfull plattform där alla verksamhetens integrationsbehov kan realiseras.

Vad tycker ni är speciellt med Frends som plattform?

Robert: Vi har dels färdiga komponenter som bara behöver konfigureras, det går också att göra väldigt kraftfulla grejer. Vi tycker vi har en perfekt balans mellan "no code" och den andra ytterligheten där man kodar allting själv och kan göra precis hur man vill. 

Andreas: Går det att koda så går det att lösa med Frends. En annan fördel är att det blir lätt för folk som inte jobbar med utveckling att se nyttan i flödet och faktiskt känna igen sina flöden från organisationen.

Robert: En jättebra poäng, hela organisationen kan jobba med integrationerna. Folk på ekonomi kan designa upp processen själva visuellt med en business process model. Man är inte heller beroende av specifika specialister som man behöver stå i kö för att få tag på, utan klarar sig bra med duktiga utvecklare. Vi har också en väldigt förutsägbar modell där man betalar för den nivå man behöver. En annan fördel är att man inte behöver ha flera olika verktyg installerade, utan kör allting i webben.

Vad gör du i uppdraget för Frends, Andreas?

Andreas: Jag hjälper de kunder som inte kan eller vill skapa processerna själva. När det kommer till komplexa flöden brukar kunderna komma till mig för att bygga lite mer avancerade saker. Jag har samtal med kunden i början av projektet och kan komma med input för att lösa deras problem.

Robert: Många gånger är det ju både vår kund och kundens andra systemleverantörer som blir inblandade. Så det kan ju bli väldigt tekniska diskussioner och många olika aspekter på det hela. 

Till exempel otydlighet kring vilket ansvarsområde som egentligen är vems och där är det väldigt tryggt att ha en stabil person som Andreas. Vi har ju andra roller i företaget också som kan gå in och hjälpa, men om utvecklaren eller arkitekten klarar det själv så är mycket vunnet eftersom den personen har helhetsförståelsen för hela integrationsflödet.

Det är inte alla som uppnår den nivån som Andreas är på, inte ens på en livstid

Hur ser förutsättningarna ut för uppdraget?

Andreas: Jag kan jobba var jag vill, så jag brukar sitta hemma och ibland på kvadratkontoret. 

Robert: Vi har inga specifika krav vare sig på att man ska sitta hos kunden eller på kontoret. Jag ger väldigt mycket ansvar, men även befogenheter att lösa dagliga uppgifter. Jag tycker det är väldigt viktigt att våra utvecklare får sätta egen flavor på arbetet och känna att det är de själva som styr. Jag är utvecklarnas betjänt ur det perspektivet att jag ska bana väg för att de ska kunna göra sitt jobb på ett bra sätt.

Och i den här modellen så passar Andreas in fantastiskt bra, han tar ansvar och han får saker och ting gjorda och han gör det med glädje. Det är en fantastisk lättnad för mig som chef. Andreas kan driva ett uppdrag hela vägen från ax till limpa. Han kan ta kunddialogen, han kan omsätta det till en specifikation, han kan utveckla och produktionssätta det - och hålla koll på det hela i den dagliga driften. 

Robert, hur är kontakten med Kvadrat? 

Robert: Den är väldigt enkel och straight forward. Jag har ju väldigt nära kontakt med Andreas i det dagliga arbetet, det funkar precis som om han var en fastanställd mer eller mindre. Vi kör one on one med jämna mellanrum och stämmer av att allt funkar både privat och jobbmässigt. 

Sen har jag ju även tät kontakt med Tobias, Kvadrat Malmös vd. Vi har varit och presenterat Frends hos Kvadrat Malmö där Andreas var delaktig och har lite gemensamma aktiviteter och avstämningar emellanåt för att stämma av och se hur vi kan utöka vårt samarbete framåt. Så jag tycker det är ett väldigt positivt samarbete. 

Tack Robert och Andreas!


Är du nyfiken på vad Kvadrat kan göra för dig? Läs mer här

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning