Hoppa till sidans innehåll

Jag tror många är nyfikna på att bli Kvadratare

Kvadrat Göteborg har fått en ny affärsutvecklare - Anna Funke. Anna har en bakgrund som systemvetare och lång erfarenhet som projektledare, säljare och konsultchef.

Hej Anna! Du är nyanställd som affärsutvecklare på Kvadrat i Göteborg. Vad kommer din roll att vara?

− Som affärsutvecklare kommer jag arbeta både med våra befintliga kunder och med nya. Jag vill också attrahera nya Kvadratatare som kan komplettera det härliga gänget i Göteborg. Jag började på Kvadrat nu i mitten av maj så jag har precis kommit igång med mitt arbete.

Just nu träffar jag våra Kvadratare för att vi ska lära känna varandra. Vi pratar om vilka uppdrag och kunder som är intressanta och vilka möjligheter som finns framåt. Det är viktigt att vi hjälps åt att hitta rätt och att konsulterna får arbeta med det de brinner för.

Jag har med mig ett nätverk av kontakter och kunder till Kvadrat. Nytt för mig är att arbeta med kunder inom den offentlig sektorn. Det ska bli spännande!

Vad kommer du att fokusera på hos Kvadrat?

− Jag kommer fokusera på att utveckla Kvadrats affärsområde inom systemutveckling. Med min bakgrund och tidigare erfarenheter vet jag att jag har bra möjligheter att göra det. Jag har ett stort nätverk och hoppas kunna inspirera och attrahera nya systemutvecklare. Vi planerar ett öppet hus på kontoret i Göteborg före sommaren för Kvadratnyfikna.

Vad har du för bakgrund? Hur kommer det sig att du blivit affärsutvecklare?

− Jag är systemvetare, utbildad inom bland annat programmering och databaser på universitetet. Mitt första jobb var på Volvo IT i Göteborg. Jag valde dem för att det var ett stort företag med många möjligheter. Som nyutexad var det bra att få testa många olika roller för att hitta vad som passade mig bäst.

Efter ett par år kände jag att programmering inte riktigt var min grej. Jag märkte att jag föredrog   arbetet med kunderna och att ta reda på vad de hade för behov och krav. Jag ville också leda andra människor, se hur projektgruppen kunde utveckla kundernas behov till en användbar IT-lösning. Detta arbetade jag med i rollerna som kravanalytiker och projektledare. Efter många år på Volvo IT och efter två föräldraledigheter sökte jag mig till en tjänst på Semcon som konsultchef. I konsultchefsrollen arbetade jag framförallt med sälj, rekrytering och personalansvar.

Vad är det du gillar med ditt arbete? Vad är det som är viktigt i din roll?

− Jag är nyfiken på människor och hur IT och teknik kan hjälpa oss i vår vardag. Människor och relationer är den absolut viktigaste delen i min roll. Både i kundrelationen och i relationen till Kvadratarna.

Hur kommer det sig att du sökt dig till Kvadrat?

− Jag blev rekommenderad att ta kontakt med Kvadrat. När jag träffade Anna och Anna på Kvadrat Göteborg kände jag direkt att det var rätt. Vi delar samma värderingar.

Jag gillar verkligen Kvadrats affärsmodell. Det finns en stor risk att bli ensam som egenföretagare. Jag har sett behoven hos konsulter och att de ofta saknar gemenskap och kollegor. En annan viktig del är att jag får möjligheten att agera bollplank för konsulterna genom att lyfta blicken och se möjligheter framåt. Kvadrat arbetar med kunskapsspridning och nätverkande konsulterna emellan. Vi fokuserar mycket på gemenskap, nätverkande och event. Det tycker jag är en styrka.

Jag uppskattar den familjära stämningen här på Kvadrat Göteborg. Det är öppet och prestigelöst på ett sätt jag värdesätter. Alla Kvadratare jag träffat är proffsiga och drivna. Här hjälps vi åt, som i en familj. Alla bidrar på olika sätt.

Jag gillar att vara med och påverka. Det är snabba beslutsvägar och alla får möjlighet att komma med input. Att konsulterna på Kvadrat har egna bolag ger en särskild energi. Det finns mycket idéer och driv. Det måste man ha för att starta eget. Det är inte ovanligt att Kvadratkonsulterna förutom sitt uppdrag håller på med egna projekt vid sidan av. Det uppmuntrar vi. Min egen entreprenörsanda får sitt utlopp i juiceföretaget jag är delägare i. Kallpressade grönsaksjuicer utan tillsatser är vår nisch.

Hur ser du på utvecklingen framöver?

− Systemutvecklare är väldigt efterfrågade då kraven på IT-system och digitala tjänster ökar. Inte minst med tanke på nuvarande Coronasituation. Den offentliga sektorn har stora behov men också många produktbolag behöver hjälp med sin digitalisering.

Jag tycker det är bra att Kvadrat har många olika kunder inom flera olika branscher, det gör oss mindre sårbara. Kvadratkonsulterna är efterfrågade, de är kompetenta, nyfikna och drivna. Det är exakt de egenskaper kunderna efterfrågar. Kvadrats vision är att skapa världens lyckligaste yrkesmänniskor. Jag är övertygad om att lyckliga konsulter gör ett bättre jobb. Jag tycker de ”mjuka” personliga egenskaperna är avgörande. Mitt mål är att rekrytera de allra bästa konsulterna, Där är de personliga egenskaperna lika viktiga som kompetensen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

− Träning och idrott har alltid varit viktigt för mig. Jag är före detta handbollsspelare och lagidrotten har haft en betydande roll i mitt liv. Jag har två döttrar och en man. Vi ägnar mycket tid åt idrott då döttrarna spelar både fotboll och handboll. Superroligt att följa sina barn.

För mig själv har det mest blivit funktionell styrketräning och crossfit i grupp de senaste åren. Vi i familjen gillar att resa och åker gärna till Spanien och hänger i brorsans lägenhet.

Tack Anna! 

Är du nyfiken på att bli kvadratare? Läs mer här.

 

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning