Hoppa till sidans innehåll

Johan Huss – ny säljare i Kvadrat Stockholm

Johan

Vi välkomnar Johan Huss som ny säljare i Kvadrat Stockholm! Johan kommer att ingå i säljteamet i Stockholm. Han har en lång erfarenhet som säljare och kommer närmast från Capgemini och dessförinnan från IT-huset. Vi är glada att Johan nu valt att fortsätta arbetet med att utveckla svenska företag med hjälp av våra erfarna Kvadratkonsulter och vår entreprenörsanda.

Hej Johan, berätta om din bakgrund!
– Mitt arbetsliv börjar någon helt annanstans, nämligen i restaurangbranschen där jag jobbade som kock och de sista tre åren som köksmästare. Jag ville driva eget men hittade ingenting som var prisvärt eller som jag trodde på. Sista dagen i köket skar jag upp hela handen så jag kapade nervtrådar och allt möjligt. Jag blev sjukskriven och på ett bananskal, under de åtta veckorna som jag var sjukskriven, kom jag in på försäljning. Det var ungefär 15 år sedan. Jag började arbeta på ett amerikanskt bolag, Pitney Bowes, med posthanteringslösningar. Där jobbade jag i åtta år. Jag var iväg en liten sväng, i sju-åtta månader, på ett internetmarknadsbolag vid namn Rise Media Operators, men kom tillbaka till Pitney Bowes då de erbjöd mig en tjänst jag ville ha och arbetade där drygt fyra år till. Jag kände att det var IT jag ville syssla med och fick kontakt med Lexicons IT-konsult. Där jobbade jag inom sälj i tre års tid – mest kring systemutveckling.

Sen blev jag headhuntad av IT-huset, där jag bland andra jobbade med Magnus Nilsson, numera säljare på Kvadrat Stockholm. Jag jobbade mycket med ArbetsförmedlingenSvenska Spel och Handelsbanken. På IT-huset hjälptes man åt och arbetade där man gör mest nytta, på det sättet var det lite likt Kvadrat. Jag älskar att jobba på det sättet, det var en av de stora anledningarna till att jag ville börja jobba på Kvadrat. Jag tror på det arbetssättet, det är vinnande i långa loppet. Mycket för kontinuiteten; för att behålla folk och att alla drar åt samma håll. Ingen sitter och tjuvhåller på sina delar. Innan jag började på Kvadrat hann jag hjälpa Capgemini att sätta upp ett system för att hantera underkonsulter.

Var lite nyfiken och håll koll på hur det går så ni inte glömmer bort varandra. Hör inte bara av dig när du behöver ditt nätverk.

Hur känns det att komma till Kvadrat?
– Det kändes väldigt skönt att komma hit, jag kände redan flera av mina kollegor. Henrik Widström känner jag sen fem-sex år tillbaka. Vi har haft samarbeten tidigare. Lena Forvik och jag var i samma team på Capgemini och jag hade även kontakt med Sara Ljung när hon var på eWork.

Jag är väldigt glad att vara på Kvadrat och ser verkligen fram emot att arbeta här och lära känna alla konsulter. Jag kommer att vara husvärd och så kommer jag hjälpa Magnus Nilsson med Handelsbanken och även arbeta med Polisen. Det känns bra.

Jag är extremt rädd om mitt nätverk!

Vad är skillnaden mellan Kvadrat och dina tidigare arbetsplatser?
– Vi har seniora konsulter som själva är väldigt medvetna om vad de vill göra. De hjälper till att sälja sig själva och är delaktiga och involverade. Jag vill ha en relation där man jobbar tillsammans med konsulterna och hittar bästa lösningen. Jag tror också att det är sånt som gör att man trivs och stannar kvar.

Hur viktigt är det med relationer i ditt jobb?
– Extremt viktigt. Jag skulle säga att nittio-nittiofem procent av min roll, både som säljare och gentemot våra konsulter, handlar om det. Det är så jag säljer och jag vill bygga vidare på mitt nätverk – genom relationer och förtroende. Jag är extremt rädd om mitt nätverk!

Tipsa oss – hur vårdar man sitt nätverk?
– Oavsett om du har något konkret eller ej måste du höra av dig, hålla kontakten och hänga med i vad som händer. Var lite nyfiken och håll koll på hur det går så ni inte glömmer bort varandra. Hör inte bara av dig när du behöver ditt nätverk.

Tack Johan!

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning