Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande - Håll fast vid drömmen om egenföretagandet

Ungdomars drömjobb idag är att bli egenföretagare/entreprenör. Håll fast vid din dröm, fler borde få möjlighet att vara lyckliga i sitt arbetsliv, säger Maria Hellström, koncernchef för Kvadrat. Hon får medhåll av två unga egenföretagare som nyligen startat eget.

Undersökningen Ungdomsfokus 2019 som publicerades förra veckan visar att 15- till 29-åringars drömjobb idag är att bli egenföretagare/entreprenör.

Många av de som drömmer om att starta eget och ha friheten att kunna bestämma själva tvekar för att det verkar ensamt, otryggt och krångligt att bli egenföretagare.

Kvadrat har arbetat i mer än 30 år med att hjälpa människor att starta eget. I Kvadrats modell kombineras självbestämmande och egenföretagande med det bästa från att vara anställd. Du bestämmer helt och hållet själv när, var och hur du vill jobba. Samtidigt har du jobbarkompisar och praktiskt stöd med sådant som är smart att sköta gemensamt

- Fler borde få möjlighet att vara lyckliga i sitt arbetsliv, säger Maria Hellström, koncernchef för Kvadrat. Vårt budskap till alla ungdomar som drömmer om att bli egenföretagare och entreprenörer är ”håll fast vid din dröm!” I framtiden måste arbetslivet vara flexibelt och ta tillvara den kraft som finns i att förverkliga drömmar.

För att göra det möjligt att både leva ett flexibelt gig-frilansliv och utveckla egna idéer har Kvadrat även en egen inkubator som arbetar med att stimulera idéer och innovationer och hjälper till att omvandla dem till start-ups.

- Vi vill sprida vår modell och underlätta så att de som drömmer om att starta eget och själv bestämma över sitt arbetsliv ska kunna göra det utan att sakna kollegor eller jobbarkompisar. I undersökningen Lyckoindex 2019 som utfördes av Novus framkommer att en av de viktigaste faktorerna för att vara lycklig i arbetslivet är att ingå i ett större sammanhang som man trivs i, det får man med vår modell.

Är du under 30 och funderar på hur det är att ha eget företag? Vi har kollat med två som startade eget tidigare i år.

- Det bästa med att vara egenföretagare är möjligheten och friheten att själv bestämma vad jag vill ta mig an och när jag vill göra det. Lika mycket som det är läskigt att stå på egna ben, lika spännande är det att faktiskt göra det. Jag ångrar det inte för en sekund, säger Jennie Håkansson, frontend-utvecklare och scrum master.

- Det bästa med att vara egen är friheten. Jag får välja med vad och hur jag jobbar, det är superkul. Samtidigt gillar jag att vara ledig: det är praktiskt att förhandla om semestern med sig själv. Det enda jag ångrar är att jag inte började tidigare. Jag tycker att man ska våga, även om man är ung, säger Simon Zettervall, android architect, team lead och scrum master.


Kontakt för mer information:
Maria Hellström, koncernchef Kvadrat
Tel: 073-66 777 54
maria.hellström@kvadrat.se

För information om undersökningen Lyckoindex 2019, kontakta:
Katarina Hajdu, projektledare Novus
Tel: 072-856 20 91
katarina.hajdu@novus.se

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning