Hoppa till sidans innehåll

Sveriges första bolag för HR-giggare

Innan sommaren startade Kvadrat Göteborg ett nytt konsultbolag som ska arbeta med HR-inriktning. Vi träffar Hanna Bäckhage, som är VD och de två HR-konsulter som hittills har anslutit sig till bolaget - Elin Jerklind och Karin Adolfsson - för att höra mer om vad Kvadratmodellen betyder för dem och hur de ser på den nya satsningen.

Hanna Bäckhage, Elin Jerklind och Karin Adolfsson.

Det är hög aktivitet i rummet där Hanna, Elin och Karin sitter och jobbar. De turas om att skriva på whiteboard-tavlan och diskuterar hur de bäst kan samarbeta för att nå ut till rätt konsulter och kunder på Göteborgsmarknaden. I en paus pratar vi om varför de valde att gå med i Kvadrat HR Göteborg och hur de ser på framtiden.

Hej, ni är alla tre nya på Kvadrat, vad tycker ni om Kvadratmodellen?

Karin: Det är väldigt roligt att vara en del av någonting större. Här på Kvadrat finns det många drivna personer, det märks verkligen att de är här för att de själva vill. En skillnad är att man många gånger när man arbetar med HR är man stödverksamhet, men här är vi en del av kärnverksamheten, precis som Kvadrats övriga konsulter. Att vi jobbar för varandra och att det är vi som jobbar som är företaget känns väldigt tilltalande och motiverande.

Elin: I våras flyttade jag från Stockholm till Göteborg. Jag flyttade ner med fokus på att bygga ett starkt nätverk och utveckla min kundbas i Göteborg. Det är en stor fördel att få komma in någonstans där det redan finns ett upparbetat nätverk och där alla arbetar tillsammans för att skapa något större. Summan av oss tillsammans är många gånger större än vad vi hade lyckats med ensamma som egenföretagare.

jag saknar ett hem att gå till

Hanna: Jag är övertygad om att det vi erbjuder HR som bransch och yrkesområde ligger helt rätt i tiden. HR-giggande blir mer och mer intressant och eftertraktat. Många fler vågar driva eget och konsulta än tidigare. Men jag tror att många också vill ha en sammanhållning och höra till någonting. Jag träffade en möjlig blivande Kvadratare häromdagen som sa att "jag saknar ett hem att gå till", även om jag jobbar mest ute hos kunder vill jag ha ett hem att gå till, där jag tillhör en större gemenskap”. Jag tror att det vi erbjuder när det gäller försäljning, kompetensutveckling och aktiviteter vi kan göra tillsammans är helt rätt. Plus faktumet att ju fler vi blir, desto mer kan vi göra tillsammans för att påverka marknaden - det finns inget slut på hur bra det kan bli!

Karin, Elin och Hanna är eniga om att Kvadratmodellen erbjuder något unikt, men att det är människorna i organisationen som gör att man både vill vara en del av gemenskapen.

Hanna: Här är det viktigt att ha roligt ihop, vi som jobbar tillsammans gör det för att vi tycker om varandra. Du får omge dig med en grupp engagerade egenföretagare och entreprenörer som tror på dig och vill skapa något större ihop för att vi ser kraften det skapar. Vi tror på att man blir lycklig som egen – men ännu lyckligare tillsammans.

Karin: Som vi brukar säga – Egen, men inte ensam. Jag har frihet att bestämma själv, men väljer att vara med i ett större sammanhang där vi kan skapa något ännu bättre tillsammans.

Tack Elin, Karin och Hanna!

Är du nyfiken på Kvadrat - läs mer här!

Se Elin och Karins konsultprofiler:

Kontakta Kvadrat Göteborg för mer information.

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning